Donnerstag, 17. März 2016

Rezeptkarte Möhrenkuchen / Recipe Tag Carrot Cake

Hallo ihr Lieben!
Heute möchte ich eine Rezeptkarte und mal keine traditionelle Grußkarte mit euch teilen. Vor Kurzem habe ich einer lieben Freundin von mir ein Stück meines Schokomöhrenkuchens mitgebracht und sie versuchte daraufhin mich dazu zu überreden meinen Job sausen zu lassen und eine Bäckerei aufzumachen ;o) Keine Chance, da ich wirklich nicht so gut backe, aber dieses Rezept ist genial. Daher wollte ich die Rezeptkarte samt Rezept und das kleine Dankeschön-Geschenk mit euch teilen, dass ich meiner Freundin jetzt fertig gemacht habe:

Hello my friends!
Today I would like to share with you a recipe tag instead of a card. A short while back I gace one of my wonderful friends a piece of my carrot-chocolate cake and she then tried to persuade me to quit my job and to open a bakery ;o) Well, not a chance, because I am usually not all that great at baking, but this recipe truly is awesome. So I thought I would share the recipe card with you along with the actual recipe and the little treats I gave to my friend this week:


Zutaten:
350g fein geriebene Möhren, 200g Butter, 150g Kuvertüre (zartbitter), 250g Kuvertüre (Vollmilch), 150g Zucker, 1 Pck. Vanillezucker, 180g Mehl, 120g gemahlene Haselnüsse, 1/2 Pck. Backpulver & 4 Eier

Ingredients:
350g finely grated carrots, 200g Butter, 150 g  dark couverture, 250g milk chocolate couverture, 150g sugar, 1 pack of vanilla sugar, 180g flour, 120g finely ground hazelnuts, 1/2 pack of baking powder & 4 eggs.


Zubereitung:
(Nachdem ich die Möhren gerieben habe, heize ich in der Regel den Backofen schon einmal auf 150°C. Umluft vor, dann passt es bei meinem Ofen mit der Zeit.)
1.) Butter, Zartbitterkuvertüre und 50g von der Vollmilchkuvertüre in einem Topf schmelzen.
     Zucker, Vanillezucker, Mehl, Nüsse und Backpulver mischen.
2.) Eier verquirlen und dann die Kuvertüremischung einrühren. Dann abwechselnd die
     Möhren und das Mehlgemisch zugeben und unterrühren.
3.) Eine Springform (26cm) mit Backpapier auslegen und den Rand einfetten.
     Teig einfüllen und circa 40- 45 Minuten backen.

4.) Den gut ausgekühlten Kuchen mit der restlichen Vollmilchkuvertüre überziehen.
     Wenn man mag, kann man den Kuchen jetzt auch noch z.B. mit so niedlichen
     Zuckermöhren verzieren ;o)

Viel Spaß und guten Appetit!

Preparation:
(Usually I grate the carrots first and then I heat up the oven to 300°F. so that it is hot enough just in time, if you have an oven with circulating air. Otherwise it is 350°F.)
1.) Melt the butter, all the dark and 50g of the milk chocolate in a pot.
     Mix the sugar, vanilla sugar, flour, nuts and baking powder in a bowl.

2.) Whisk the eggs for about two minutes and add the chocolate mix to it. Next add the
     carrots and the flour mixture in turns.
3.) Put some parchment paper to the bottom of a 10 inch springform tin and use a bit of
     butter to grease the sides of the tin. Fill in the cake batter and put it in the oven for about
     40 to 45 minutes.

4.) After baking let the cake cool down, then coat it with the rest of the milk chocolate. If you
     like you can add decorations to the cake while the chocolate hasn't dried completely -
     you could use little sugar carrots for example ;o)

Have fun and enjoy!

Material / supplies (for the tag):
Stempel / stamps: "Recipe for Happiness" von My Favorite Things
Stanzen / dies: "Tags a Lot" von Mama Elephant
                         "Stitched Labels 1" von Pretty Pink Posh

Challenges:
7 Kids College Fund #147 "Anything goes"
ABC Challenge "D is for Delicious"
The Sisterhood of Crafters "Use Dies or Punches"
Unicorn Challenge "Clean and Simple"
Craft Your Passion "Anything goes"

6 Kommentare:

  1. Oh how fun and cute this clever idea is...love the bright Spring colors, too! Thank you for joining our "Punch/Die" challenge at The Sisterhood.
    Diane TSH DT

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  2. Oh wow ... what a great idea! Fantastic! Thanks so much for joining us at The Sisterhood’s ‘DIES and/or PUNCHES’ challenge and please come back again soon!
    Darlene
    one of the 'Sistahs'
    The Sisterhood of Crafters
    DAR’S CRAFTY CREATIONS

    AntwortenLöschen
  3. Cute image and tag! Thank you for sharing with us at The Sisterhood of Crafters.

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  4. Abgesehen davon, dass das Set super klasse aussieht, hört sich das Rezept sau-lecker an!
    LG und ein schönes Wochenende

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  5. What a great idea, I love this. Thanks for joining us at ABC Challenge and good luck
    Andrea x

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  6. Fabulous creation! Thanks for playing with us this week at
    http://www.7kidscollegefund.com/

    Huggs

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